Deprecated: iconv_set_encoding(): Use of iconv.input_encoding is deprecated in /home/einregis/public_html/en/index.php on line 27

Deprecated: iconv_set_encoding(): Use of iconv.internal_encoding is deprecated in /home/einregis/public_html/en/index.php on line 29

Deprecated: iconv_set_encoding(): Use of iconv.output_encoding is deprecated in /home/einregis/public_html/en/index.php on line 31
Trademark Registration
image

MARCA COMUNITARA

Ce este o marca comunitara?

Conform art. 4 din Regulamentul CE 40/94 , "pot constitui marci comunitare toate smenele care pot fi reprezentate grafic, in special cuvintele, numele de persoane, desenele, literele, cifrele, forma produsului sau a ambalajului sau, cu conditia ca astfel de semne sa asigure deosebirea intre produsele sau serviciile unei intreprinderi de cele ale altora".

Cine poate inregistra o marca comunitara?

Titularul unei marci comunitare poate fi orice persoana fizica sau juridica, inclusiv entitati de drept public.

Care este intinderea unei marci comunitare?

Marcile inregistrate in conditiile acestui Regulament sunt denumite "marci comunitare"si produc aceleasi efecte in intreaga Uniune Europeana: nu poate fi inregistrata, transferata, nu poate face obiectul unei renuntari, al unei decizii de revocare a drepturilor de titular sau de nulitate si folosirea sau nu poate fi interzisa decat in cadrul Uniunii, in ansambul ei.

Desi produce efecte in toate statele Uniunii, marca comunitara nu se substituie marcilor nationale din statele membre, ci coexista cu acestea.

Cum se inregistreaza?

Pentru inregistrare, se foloseste o singura cerere, depusa la un singur oficiu sau pe internet, o singura procedura de inregistrare, existand posibilitatea ca cererea sa se introduca online pe site-ul OHIM-ului.

Cererea va trebui sa contina urmatoarele detalii:

  • Denumirea solicitantului, sediul social, adresa de corespondenta, numar de telefon/fax si adresa electronic;
  • Numele si prenumele reperezentantului/ mandatarului(unde este cazul);
  • Tipul marcii: verbal, figurativ, tree-dimensional, culoare "per se", auditiva sau altfel de marca;
  • Elementul grafic (unde este cazul) in format .jpg;
  • Culorile revendicate, pentru marca contine una sau mai multe culori;
  • Lista de produse/ servicii pentru care se solicita inregistrarea marcii
  • Semnatura solicitantului/mandatarului.

Care este valoarea taxelor si cand se achita?

Costurile inregistrarii unei marcii la nivelul Uniunii Europene sunt mult mai mici comparativ cu inregistrarea marcii in fiecare din statele membre UE sau cu protejarea acestora prin Sistem Madrid (Aranjamentul si Protocolul de la Madrid). Pentru inregistrarea marcii pentru 3 clase de produse sau servicii, taxele percepute de catre OHIM sunt in cuantm de 900 Euro, care se vor achita in termen de 1 luna de zile din momentul in care se depune cererea de marca.

In cazul in care doriti sa inregistrati marca pe mai mult de 3 clase de produse sau servicii, se va achita o taxa suplimentara in cunatum de 150 euro/ fiecare clasa.

La aceste tarife se mai adauga onorariul cabinetului nostru care este in cuantul de 450 euro.

Dreptul de proprietate asupra marcii comunitare il dobanditi pe o perioada de 10 ani din momentul inregistrarii acesteia, acesta putand fi reinoita cu 6 luni inainte de expirarea acestui termen.