Deprecated: iconv_set_encoding(): Use of iconv.input_encoding is deprecated in /home/einregis/public_html/index.php on line 27

Deprecated: iconv_set_encoding(): Use of iconv.internal_encoding is deprecated in /home/einregis/public_html/index.php on line 29

Deprecated: iconv_set_encoding(): Use of iconv.output_encoding is deprecated in /home/einregis/public_html/index.php on line 31
Inregistrare Marci
image

INREGISTRARE DOMENII

Inregistrarea unui nume de domeniu confera un simplu drept de folosinta asupra denumirii respective, iar nu un drept de proprietate sau un drept legal exclusiv similar drepturilor de proprietate intelectuala. Dreptul de folosinta se exercita in general prin crearea unui site de internet asociat numelui de domeniu respectiv.

Prin inregistrarea unei marci la Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci - OSIM, titularul marcii dobandeste un drept de proprietate asupra acesteia, fiind singurul indreptatit a utiliza aceasta marca.

Exista situatii in care o alta persoana decat titularul marcii poate inregistra acea marca la Registrul Roman de domenii (RNC), ca nume de domeniu.

Inainte de inregistrare, Registrul Roman de domenii nu face nici o verificare a numelui de domeniu din punctul de vedere al drepturilor de proprietate intelectuala.

In prezent, litigiile privind dreptul de a folosi numele de domenii se rezolva, de preferinta, prin conciliere, mediere, arbitrare, iar apoi prin alte metode legale, inclusiv prin actiune in instanta.

In cazul in care compania dumneavoastra se afla intr-o asemenea situatie, nu ezitati sa ne contactati.