Deprecated: iconv_set_encoding(): Use of iconv.input_encoding is deprecated in /home/einregis/public_html/index.php on line 27

Deprecated: iconv_set_encoding(): Use of iconv.internal_encoding is deprecated in /home/einregis/public_html/index.php on line 29

Deprecated: iconv_set_encoding(): Use of iconv.output_encoding is deprecated in /home/einregis/public_html/index.php on line 31
Inregistrare Marci
image

MONITORIZARE MARCI

Cercetarea documentara a unei marci reprezinta primul pas care ar trebui facut inaintea demararii procedurii de inregistrare a marcii.

Aceasta se face in scopul de a avea certitudinea ca marca pe care doriti sa o inregistrati nu este deja inregistrata de catre o alta persoana fizica sau juridica, pentru produse identice sau similare cu cele pentru care si dumneavoastra doriti sa va inregistrati marca.

Important!
Recomandam efectuarea unei cercetari documentare (verificare anterioritate marca) asupra marcii pe care doriti sa o inregistrati pentru a cunoaste de la inceput daca exista riscuri la care va expuneti, pentru a evita pierderea timpului si a tututor taxelor achitate pana la acel moment si nu in ultimul rand pentru a evita situatia neplacuta in care trebuie sa o luati de la capat cu inregistrarea altei marci, in situatia in care marca ar fi refuzata pe motivul existentei unei alte marci identice sau asemanatoare.

Supervizarea marcii care urmeaza sa fie inregistrata sau care este inregistrata la Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci reprezinta cel de-al doilea pas care ar trebui facut de catre titularul unei marci.

Avand in vedere faptul ca Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci (OSIM) NU mai examineaza marcile din punct de vedere al motivelor relative (identitatea sau similaritatea cu o marca deja inregistrata) fara formularea unei opozitii de catre o persoana interesata titularul unei marci trebuie sa trebuie sa fie informat de depunerea la inregistrare de marci similare sau identice cu marca sa. Numai asa va putea formula opozitie in termen util (2 luni) si va evita ca marca sa sa fie inregistrata si de altcineva.

Conform legii 66/2010, toate marcile sunt publicate in termen de 7 zile de la depunere in BOPI - Buletinul Oficial de Proprietate Industriala.

Astfel concurentii Dvs. sau chiar fostii salariati pot depune la inregistrare si obtine protectia pentru o marca identica cu a Dvs.

Pentru a sti ce marci sunt depuse la inregistrare ar trebui sa apelati la un specialist in proprietate industriala astfel veti avea siguranta ca puteti in termen util sa formulati opozitii.

Noi va putem ajuta in acest sens, oferindu-va servicii precum:

  • efectuarea de cercetari documentare;
  • oferirea de consultant juridica in vederea posibilitatilor pe care le aveti la dispozitie pentru a pune capat folosirii marcii dumneavoastra de catre o alta persoana (opozitie, contestatie sau actiune in contrafacere);
  • supervizarea marcilor inscrise in Buletinele Oficiale de Proprietate Industriala in scopul determinarii incalcarii drepturilor proprii in vederea formularii de opozitii in fata Comisiei de Opozitii din cadrul Oficiului de Stat pentru Inventii si Marci si trimiterea unui raport lunar;
  • identificarea marcilor similare sau identice care ar putea sa va aduca atingere dreptului la marca;
  • urmarirea marcilor care sunt depuse la inregistrare intr-un anumit domeniu;
  • urmarirea marcilor care sunt depuse la inregistrare de o anumita societate sau persoana fizica.

Prin contractarea serviciului de monitorizare evitati :

  • actiuni in justitie;
  • consum inutil de timp si energie;
  • costuri inutile.

Apeland la serviciile noastre veti avea certitudinea ca denumirea firmei, produselor si serviciilor sunt protejate, si ca eventualele actiuni in contrafacere vor fi inlaturate eficient si prompt.

Pentru mai multe informatii nu ezitati sa ne contactati.